Spring til indhold
Luk

Historik

Etablering af offentligt svømmeanlæg i 1938

Svømmehallen Klosterbakken har sin oprindelse helt tilbage til 1938, og er dermed blandt de tre ældste offentlige svømmebade i Danmark.
Omfattende modernisering af svømmehallen Klosterbakken

Eftersom Svømmehallen Klosterbakken er grundlagt i 1938, er bygningen dertil af ældre karakter, hvilket har medført to betydelige moderniseringer sidenhen. Første gang i 70'erne, og senest i 2010-11, hvor hele bygningen fik en ordentlig overhaling.

Her var det  intentionen, at tilbageføre så meget som muligt i forhold til det oprindelige, samtidig med at helt nye og tidssvarende faciliteter er indarbejdet. En gennemgribende bygningsrenovering, med nye facadepartier, gulve, café,
indgangsområde og omklædningsfaciliteter er indarbejdet – og holdt i bygningens oprindelige arkitektoniske ånd. 

En kurbalkon med forskellige typer af spa, sauna og dampbade er etableret (på den gamle tribune), så helt nye brugere nu kan benytte den skønne bygning.

Alle kan nu bevæge sig frit i den komplekse bygning, og uanset handicap kan man opleve og gøre brug af de moderne badefaciliteter.

Omfattende modernisering

Svømmehallen Klosterbakken er grundlagt i 1938, og har sidenhen gennemgået to store moderniseringer. 
Første gang i 70'erne, og senest i 2010-11, hvor hele bygningen fik en ordentlig overhaling.

Her var det  intentionen, at tilbageføre så meget som muligt i forhold til det oprindelige, samtidig med at helt nye og tidssvarende faciliteter er indarbejdet. En gennemgribende bygningsrenovering, med nye facadepartier, gulve, café,
indgangsområde og omklædningsfaciliteter er indarbejdet – og holdt i bygningens oprindelige arkitektoniske ånd. 

En kurbalkon med forskellige typer af spa, sauna og dampbade er etableret (på den gamle tribune), så helt nye brugere nu kan benytte den skønne bygning. Alle kan nu bevæge sig frit i den komplekse bygning, og uanset handicap kan man opleve og gøre brug af de moderne badefaciliteter.

Foyeren er et spændende rum, der via to smukke trapper forbinder ankomstområdet med en café på 1. salen. 
Fra cafeen er der udsig ind over selve svømmehallens store lyse rum, og udover eventyrhaven og de store træer.