Spring til indhold
Luk

Historik

En skøjtehal kommer til byen

Det startede som et indsamlings-initiativ midt i 60’erne, af den daværende Odense Skøjteklub, der ønskede bedre vilkår for at stå på skøjter i byen. Odense kommune bakkede hurtigt op om idéen, men pga. økonomiske vanskeligheder lægges projektet på is. Først et årti senere genrejses planerne, hvorefter Byrådet endeligt godkender finansieringen af byens første skøjtehal. 

Anlægget opføres som erstatning for et ældre gartneri, beliggende ved siden af Idrætshallen i Bolbro. Skøjtehallen indvies i 1976, under stor lokal bevågenhed, og ikke overraskende blomstrer flere sportsforeninger efterfølgende op (bl.a. stiftes Odense Ishockey Klub).

 
Udbygning af Isstadion

I 1999 bevilliger Odense kommune penge til en ny ishal, primært da det var problematisk at finde træningstider til de mange klubhold, men også da visse faciliteter i skøjtehallen var forældede.

Et moderne ”Isstadion” på 7000 m2 blev opført, som en udbygning med stadionlignende forhold, herunder 3000 tilskuerpladser, presse- og speakerbokse, salgsboder, samt klub- og mødelokaler. Det moderne Isstadion sikrede flere internationale højdepunkter, bl.a. agerede det hjemmebane for det danske ishockeylandshold i en årrække.Etablering af "Pucken"

  Med et stigende antal foreningsmedlemmer, og som et led i eliteklubbernes kommercialisering, opstod et behov for ekstra lokaleplads til særlige arrangementer. 

I 2003 blev en stor VIP-bygning etableret, med plads til 200 spisende gæster. 
Bygningen er rund og flad som en ishockey puck, deraf navnet "Pucken".


Seneste modernisering

I sommeren 2016 overgik begge ishaller til LED ovenlys, i forbindelse med et større Energy Lean projekt.

LED lysopsætningen rummer dobbelt styrke og kan dæmpes, hvormed energiforbruget væsentligt reduceres, uden tab af kvalitet. Farverne i lyset er justerbare (RGB), og kan tilpasses foreningers særlige opsætningsbehov (spillerpræsentation, sceneshows mv.), men det tilføjer også en ny dimension til de offentlige SkøjteDiskoteker.