Spring til indhold
Luk

Thorvald Ellegaard Arena Odense


    Kombineret cykle- og atletikarena


I 2015 blev en helt ny idrætsfacilitet indviet, der gav træningsmuligheder indenfor banecykling og indendørs atletik.
Navnet faldt på Danmarks vel nok bedste cykelrytter gennem tiden, Thorvald Ellegaard (TE), hvis navn fremover vil blive æret, som en integreret del af den nye cykle- og atletikarena.


    Hvordan booker man tid på anlægget?


Offentlige brugere
Læs mere om hvordan du som offentlig bruger booker en tid
her


Skoler
Hvis du ønsker at booke skoletider, eller blot har øvrige spørgsmål, bedes du tage kontakt til Allan Poulsen fra Cykling Odense, enten via mail eller på tlf: 51 52 42 00.


    Hvilke sportsgrene kan man træne på anlægget?


Udover at være velegnet til diverse former for banecykling, i kraft af den omkringliggende cykelbane, så tilbyder atletikmidten også træningsmuligheder indenfor en bred vifte af atletik-discipliner, hvor du bl.a. kan træne:
  • Højdespring
  • Længdespring & trespring
  • Kuglestød
  • Forskellige former for løb
Med opførelsen af Thorvald Ellegaard Arenaen, er der bedre træningsbetingelser for fynske cykelryttere og atleter.


    Hvem var Thorvald Ellegaard ?
 
Baggrund
Thorvald Ellegaard kom til verden i 1877, i den fynske landsby Fangel, og allerede som dreng var han stærkt interesseret i idræt. Det hele begyndte dog først at tage fart, da han kom i besiddelse af en gammeldags væltepeter, og herefter gik der ikke længe før han etablerede sig som Danmarks første store cykelstjerne.

Han debuterede som cykelrytter 1895, blev professionel i 1898, og kørte helt frem til 1926, hvor han i en høj alder af 49 år kørte sit afskedsløb på den gamle cykelbane i Ordrup. 
Her gav 10.000 Elle-vilde tilskuere ham stående applaus under et opvisningsshow, hvor han uden modstander kørte en dansk mil i tandem-pace.

Bedrifter
I løbet sin imponerende lange cykelkarriere, kørte Thorvald på ikke mindre end 153 forskellige cykelbaner rundt omkring i verden. I hans storhedstid op til 1. verdenskrig var han blevet internationalt anerkendt, som en af tidens største og bedst betalte cykelryttere.

Trofæhøsten var ligeledes ud over det sædvanlige, hvor han vandt hele 6 VM-titler i sprint, 3 EM-titler, 24 DM-titler og 11 sejre i Copenhagen Grand prix. 
I alt vandt han 925 cykelløb verden over.

Efter karrieren fortsatte Thorvald med at arbejde i cykelsportens navn, da han blev valgt til sportslig leder for Ordrupbanen, samtidigt med at han bidrog med en stor mængde frivilligt arbejde på amatør niveau. Han gik bort d. 27 april 1954, og blev begravet på Søllerød Kirkegård ved København, hvor Dansk BibliotekCenter (DBC) rejste et minde over ham. 
Han blev 77 år.

Særlige udmærkelser
Som den eneste danske cykelrytter gennem tiden, er Thorvald blevet slået til ridder af Dannebrog. I 1996 kårede Danmarks Idrætsforbund ham til et Danmarks 5 største idrætsnavne nogensinde, og han har også fået en mindeplade opsat på Odense Rådhus.


    Thorvald Ellegaard Arenaen set fra oven    En omgang på Thorvald Ellegaard Arenaen    Billeder fra byggeprocessen
 

Opførelsen af den nye Thorvald Ellegaard Arena skete ikke uden problemer, bl.a. blev projektet en del forsinket grundet store fugtproblemer, skabt af et skybrud ultimo 2014. 

Nedenfor kan du se en video af, hvordan projektet så ud i juli.
Du kan i øvrigt finde mere materiale på vores Facebook side.
    Cytellet - her kan I overnatte


Husk også at vi har et nærliggende overnatningssted kaldet Cytellet til rådighed, med plads til op til 32 personer.
Det kan benyttes i forbindelse med et hvilket som helst arrangement, og af alle idrætsforeninger.

- Reservation af overnatninger skal aftales med Cykling Odense, hvor du bedes tage kontakt til:
Claus Rasmussen, mobil: 20 32 73 83


    Du finder Cytellet på:
Højstrupvej 9, 5200 Odense V.         

Vis stort kort

Planlæg rejsedetaljerne på: Rejseplanen